Vuoden tärkein koulupäivä vietetään Respect Cupin merkeissä

08.05.2024

Erityislapset pelaavat jälleen perinteisen ja odotetun  jalkapalloturnauksen, Respect Cupin, 14.5. Eerikkilässä. Tapahtuman tavoitteena on tarjota liikunnan ja urheilun riemua sekä kannustaa pelaamaan yhteisöllisessä hengessä ja toisia pelaajia kunnioittaen.

Erityislasten ja -nuorten jalkapalloturnaus Respect Cup pelataan jälleen 14.5. Eerikkilässä. Tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä se järjestetään jo seitsemättä kertaa. Ehkä vuoden odotetuinta tapahtumaa tähdittää jälleen PUMAn virallinen brändilähettiläs, tubettajatähti Ilaripro, joka viihdyttää ja liikuttaa otteluihin valmistautuvia joukkueita ennen turnausta.

Respect Cupin tavoitteena on tarjota liikunnan ja urheilun riemua sekä kannustaa pelaamaan yhteisöllisessä hengessä ja toisia pelaajia kunnioittaen. Ilaripro avaa tapahtuman, jonka jälkeen pelaajat pääsevät lämmittelemään ja testaamaan taitojaan rastiradalla enne varsinaisen turnauksen alkamista. Kaikki tapahtumaan osallistuvat pelaajat saavat tuttuun tapaan kotiin viemisiksi oman uuden pelipaidan ja -pallon sekä kultaisen mitalin.

”PUMA:lla olemme todella innoissamme siitä, että saamme jälleen olla osa Respect Cupia. Tämä tapahtuma on aina säteillyt positiivista tunnelmaa, ja on ollut upeaa nähdä, miten paljon iloa se on tuonut nuorille pelaajille. Ilaripron läsnäolo tapahtumassa tuo ehdottomasti lisämaustetta päivään ja sopii täydellisesti futiksen iloisen ilmapiirin luomiseen”, PUMA Finlandin markkinointipäällikkö Anton Vest ennakoi.

Respect Cupiin osallistuu reilut 180 ala- ja yläkoululaista kuudesta koulusta. Joukkueet tulevat tuttuun tapaan Forssan Akvarellin koulusta, Hyvinkään Hakalanpolun ja Martin kouluista, Salon Armfeltin koulusta, Tampereen Puistokoulusta, Turun Luolavuoren koulusta sekä Nummelan Kuoppanummen koulukeskus Vihdistä. Turnauksen järjestävät Eerikkilän kanssa yhteistyössä PUMA Finland Oy ja Turun Luolavuoren koulu.

Vihdissä Nummelan keskustassa sijaitseva Kuoppanummen koulukeskus on osallistunut omalla joukkueellaan Respect Cupiin joka vuosi. Koulun erityisluokanopettaja Minna Kainulainen kertoo, että joukkueeseen on tänä vuonna päässyt mukaan kaikki koulun seitsemän erityisluokan vitosluokkalaiset ja sitä vanhemmat oppilaat.

”Treenit on aloitettu heti lumien sulettua. Jalkapallo on monelle erityislapselle sopiva laji, jota he myös seuraavat innokkaasti ja jokaiselta löytyy joku idoli. Respect Cup tarjoaa äärimmäisen hyvää harjoitusta myös tunteiden säätelytaitoihin, jotka voivat olla erityislapsille erityisen vaikeita. Tapahtuma auttaa vahvistamaan muun muassa pettymysten sietokykyyn, toisten kannustamiseen ja yhdessä tekemiseen liittyviä taitoja. Lisäksi tapahtuma on erittäin hyvin järjestetty, joten sinne on mukava lähteä. Meillä ei ole retkirahastoa, jonka turvin voisimme muuten lähteä oman kunnan ulkopuolelle. Respect Cup on siinäkin mielessä meille ainutlaatuinen tapahtuma”, Kainulainen kiittelee.

Eerikkilän yhteyspäällikkö Markus Sissala kertoo tapahtuman järjestämisen olevan hänelle kunnia-asia.

”Respect Cup avaa meidän kesäkauden ja se on ollut erittäin odotettu tapahtuma niin järjestäjien kuin osallistujien keskuudessa. Olen itse toista kertaa mukana tapahtumassa sekä järjestäjänä että ohjaajana ja viime vuoden tunnelman ansiosta siitä on tullut myös itselle yksi vuoden kohokohdista”, Eerikkilän yhteyspäällikkö Markus Sissala iloitsee.

Tapahtuma alkaa lämmittelyillä noin klo 10.30 vastaanottorakennuksen alapuolella sijaitsevalla keinonurmikentällä. Turnauksen ottelut pelataan klo 11.30–13.30. Tapahtumaa voi tulla seuraamaan vapaasti paikan päälle. Respect Cupin tunnelmia voi katsella somessa häshtägillä #respectcup.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia