Antti Jokisesta Eerikkilän Urheiluopiston rehtori

03.05.2024

Eerikkilän rehtorina tähän asti toiminut Hannele Forsman-Lampinen keskittyy jatkossa urheilun ja koulutuksen kokonaisuuden johtamiseen.  Eerikkilän panostaa jatkossa yhä vahvemmin liikunnan ja urheilun alan täydennyskoulutukseen sekä tutkintoon johtavaan koulutukseen. Erä- ja luonto-oppaiden koulutus puolestaan päättyy kuluvan lukuvuoden loppuun.

Antti Jokinen on nimetty Eerikkilän Urheiluopiston rehtoriksi 2.5.2024 alkaen. Rehtorin tehtäviin kuuluu opiston ammatillisen koulutustoiminnan sekä vapaan sivistystyön koulutuksen johtaminen ja kehittäminen. Nimitys rehtoriksi oli luonnollinen jatkumo aiemmin apulaisrehtorina toimineelle ja hiljattain rehtorin pätevyyden hankkineelle Jokiselle.

”Antti on tehnyt erinomaista työtä Eerikkilän koulutustoiminnan johtamisessa ja kehittämisessä tähänkin asti”, rehtorin tehtävästä jättäytyvä Eerikkilän urheilun ja koulutuksen johtaja Hannele Forsman-Lampinen sanoo.

Rehtorina aloittava Antti Jokinen kertoo olevansa otettu saamastaan luottamuksesta ja vastuusta sekä iloitsevansa lajiliittojen kanssa tehdystä koulutusyhteistyöstä.

”Yhteistyötä on ollut todella hienoa tehdä ja päästä näkemään isompi kuva niin valmentajien kuin pelaajien kehitystyössä. Meillä on lajiliittojen kanssa paljon yhteisiä tavoitteita suomalaisen urheilun ja liikunnan edistämiseksi ja uskon, että menestys syntyy yhteistyön kautta”, Jokinen sanoo.

 

Panostukset liikunnan ja urheilun koulutukseen

Eerikkilä panostaa päivitetyn strategiansa mukaisesti jatkossa yhä vahvemmin liikunnan ja urheilun alan täydennyskoulutukseen sekä tutkintoon johtavaan koulutukseen. Eerikkilässä voi suorittaa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon sekä valmennuksen erikoisammattitutkinnon. Erä- ja luonto-oppaiden koulutus puolestaan päättyy kuluvan lukuvuoden loppuun.

Eerikkilän vapaan sivistystyön koulutukseen kuuluu monipuolisesti erilaista koulutusta lapsille ja nuorille, perheille ja seuratoimijoille. Tällaisia koulutuksia ovat esimerkiksi valmentajien täydennyskoulutukset, yläkoululeirit sekä seuraleirit. Lisäksi vapaan sivistystyön koulutukseen kuuluu jalkapallo- ja salibandyseurojen pelaajakehityksen tukemiseen tähtäävä toiminta. Jalkapallossa kyse on Palloliiton Huuhkaja- ja Helmaripolusta. Se on suomalaisen jalkapallon yhteinen oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta.  Salibandyn vastaavaa toimintaa kutsutaan Salibandyliiton pelaajapoluksi, MAAJOUKKUETIE-toiminnaksi. Eerikkilä toteuttaa molempien lajien toimintaa yhdessä lajiliittojen kanssa.

 

Liikunnan ja urheilun ammattitutkinnot Eerikkilässä

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto (VAT) on suunnattu ensisijaisesti salibandy- ja jalkapallovalmentajille. Valmentajan ammattitutkinnon ohella he suorittavat oman lajinsa 3. tason valmentajakoulutuksen (UEFA A / HVK).

VAT + UEFA A -valmentajakoulutus antaa valmiudet jalkapallon edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä huippupelaajan kehittämiseen.

VAT – HVK -valmentajakoulutus antaa valmiudet salibandyn edustustason joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuoren huippupelaajan kehittämiseen.

VAT + UEFA GK A -valmentajakoulutus antaa valmiudet jalkapallon edustustason maalivahtien sekä joukkueiden valmentamiseen ja johtamiseen sekä nuoren huippupelaajan kehittämiseen.

Valmennuksen erikoisammattitutkinnonkoulutusta (VEAT) järjestetään tällä hetkellä jalkapallon seuratoimijoille yhteistyössä Suomen Palloliiton ja Hämeen ammatti-instituutin kanssa.  VEAT-koulutus etenee rinnakkain johtamisen ja yritysjohtamisen (JET) tutkinnon kanssa ja koulutukseen osallistuu aina seurasta sekä toiminnanjohtaja (JET) että urheilutoimenjohtaja tai valmennuspäällikkö (VEAT).

 

Eerikkilän tarjoamiin koulutuksiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä rehtori Antti Jokiseen tai opintosihteeri Heli Hakamaahan.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia