E.Pod 17. Junioripelaajan scouttaus – Kuuntele podcast

18.11.2022

E.Podin 17. jaksoa jaksoa hostaa Eerikkilän jalkapallon valmennuspäällikkö Erkki Valla. Ekin vieraana kuullaan tanskalaisen FC Nordsjaellandin pääscouttia Steen Nedergaardia. Jaksossa keskustellaan luonnollisesti junioripelaajien scouttaamisesta sekä Nordsjaellandin tavasta etsiä nuoria pelaajia akatemiaansa.

FC Nordsjaellandin edustusjoukkue pelaa Tanskan Superliigassa ja tavoittelee menestystä siellä, mutta seura on tunnettu erityisesti nuorten pelaajien kehitystyöstään. Seura tekeekin ahkerasti scouttaustyötä jo nuorten pelaajien keskuudessa. Nedergaard kertoo, että hän ja seuran muut scoutit pyrkivät olemaan ahkerasti läsnä kentillä ja seuraamaan mahdollisimman paljon otteluita kauden aikana.

Mihin ominaisuuksiin he erityisesti kiinnittävät huomiota pelaajissa, miten pelaajien psyykkiset ja fyysiset ominaisuudet puntaroidaan tai minkälainen merkitys on pelin ymmärtämisen taidoilla? Nedergaard kertoo myös vinkkinsä nuorille pelaajille, jotka tietävät scouttien olevan katsomassa heidän peliesityksiään.

Nämä ja monta  muuta mielenkiintoista seikkaa scouttaamiseen liittyen kuulet jaksosta.

Kuuntele edellinen jakso: MAAJOUKKUETIE – Kohti parempaa peliä?


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen