E.Pod 32. Helmariliigan kansainväliset turnaukset – dataa ja havaintoja

24.03.2024

Huuhkaja- ja Helmariliigan kansainväliset turnaukset pelattiin loppuvuodesta Eerikkilässä. 12-14-vuotiaiden ikäluokissa pelatuissa turnauksissa oli kotimaisten joukkueiden lisäksi mukana joukkueita Ruotsista, Tanskasta, Irlannista ja Unkarista.

Pelit olivat keskiössä näissäkin tapahtumissa, mutta ne tarjosivat paljon tärkeää tietoa suomalaisille joukkueille myös testien muodossa.

Eerikkilän jalkapallon valmennuspäällikkö Erkki Valla sekä alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Pekko Söderström keskustelevat tässä jaksossa kansainvälisten turnausten peli- ja testituloksista erityisesti tyttöjen näkökulmasta.

Minkälaisia ajatuksia tulokset herättävät maajoukkuevalmennuksen näkökulmasta? Miten Söderström ja Valla näkevät pelin intensiivisyyden ja miksi intensiteetti oli korkeammalla suomalaisten pelatessa ulkomaisia joukkueita vastaan kuin suomalaisten pelatessa keskenään. Ja ennen kaikkea, miten asiaa voisi korjata?

Kuuntele jaksosta, minkälaisia tuloksia turnausten peleissä ja otteluissa saatiin ja minkälaisia havaintoja niiden pohjalta on tehty. Söderströmin ja Vallan kanssa studiossa on Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.

Kuuntele edellinen jakso: Nuorten urheilijoiden harjoitettavuus


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta. Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa. Voit kuunnella E.Podia sivuillamme sekä Spotifyissa. 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen