E.Pod 33. Pelaajan valmentautuminen valintavaiheessa – Kuuntele podcast

28.03.2024

Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa keskustellaan pelaajan kokonaisvaltaisesta valmentautumisesta valintavaiheessa.

Urheilijan polulla valintavaiheen lopussa pelaaja harjoittelee tyypillisesti määrällisesti eniten ja voi ottaa parhaimmillaan merkittäviä kehitysharppauksia kohti jopa ammattilaisuraa. 16–19-vuotiaiden pelaajien arkeen sisältyy kuitenkin paljon muutakin kuin urheilu: opiskelu lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa, kaverit sekä perhe. Arki onkin monesti tasapainoilua riittävän harjoittelun, levon, palautumisen, opiskelun ja sosiaalisten suhteiden välillä.

Mitkä ovat keskeisimmät avainasiat valintavaiheen lopussa, millä tuetaan pelaajan kehittymistä?

Vieraana jaksossa on pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean fysiikkavalmentajana toimiva ja erityisesti nuorten pelaajien valmennuksen parissa työskentelevä Janne Ukkonen.

Ukkosen kanssa aiheesta keskustelemassa Eerikkilän fyysisen valmennuksen asiantuntija Elisa Hakamäki. Studiossa heidän lisäkseen Eerikkilän viestintäpäällikkö Elina Pennanen.

Kuuntele edellinen jakso: Helmariliigan kansainväliset turnaukset – dataa ja havintoja


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta. Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa. Voit kuunnella E.Podia sivuillamme sekä Spotifyissa. 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus