E.Pod erikoisjakso: Huippu-urheilijan psyykkiset valmiudet – Kuuntele podcast

03.06.2022

E.Podin 1. kauden päättävässä erikoisjaksossa pääsevät ääneen tuoreet ex-pelaajat Panu Autio ja Jussi Piha. Pihan hostaamassa jaksossa käsitellään huippu-urheilijan psyykkisiä valmiuksia ja niiden merkitystä Pihan ja Aution omien kokemuksien kautta.

Jussi Piha on salibandy maailmanmestari vuodelta 2018 sekä seitsenkertainen lajin Suomen mestari. Hänen uransa oli tarkoitus päättyä tämän kauden jälkeen, mutta loukkaantumiseen takia pelit loppuivat jo kesken F-Liigakauden. Suomalaisen futsalin legendan Panu Aution ura huipentui alkuvuodesta pelattuihin futsalin EM-kisoihin. Vuodesta 2006 Suomen futsalmaajoukkuetta edustaneen Aution ura päättyi lopullisesti muutama viikko sitten kotimaisen futsal-liigan päätyttyä.

Jussi Piha ja Panu Autio aloittavat keskustelunsa pihapeleistä ja niiden merkityksestä urheilijana kasvamisessa. Keskustelu etenee juniorivuosista uran päätöshetkiin asti. He pohtivat jaksossa mm. turvallinen ympäristön merkitystä, itsetuntemusta, itseluottamusta ja isoimpia urallaan kohtaamia haasteita.

Piha ja Autio käyvät lisäksi läpi, minkälaiset asiat heitä motivoivat, miten he valmistautuivat suoritukseensa ja miten he käsittelivät jännitystä sekä erilaisia painetilanteita.

Kuuntele edellinen jakso: Erilaiset lajikulttuurit ja niissä toimiminen – Kuuntele podcast


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen