Eerikkilä ja Palloliitto syventävät yhteistyötään jalkapallon pitkäjänteisen kehittämistyön edistämiseksi

01.06.2021

Suomen Palloliitto ja Eerikkilä ovat sopineet strategisen kumppanuuden jatkamisesta vuoteen 2029 asti. Yhteistyön tavoitteena on suomalaisen jalkapallon pitkäjänteinen kehittäminen.

Palloliiton visio 2030 on ”Menestyvä jalkapallomaa ja hyvinvoinnin kasvattaja”. Palloliitto ja Eerikkilä ovat strategisten valintojen ja laadukkaan perustoiminnan kautta sitoutuneet etenemään kohti visiota 2030. Roolien ja tehtävien tarkentaminen mahdollistaa entistä syvemmän, laadukkaamman ja pitkäjänteisemmän yhteistyön. Strategisen kumppanuuden painopisteet ovat erityisesti pelaajakehityksessä, osaamisen kehittämisessä ja maajoukkuetoiminnassa.

Palloliitto johtaa suomalaisen jalkapallon tutkimus- ja kehitystyötä ja Eerikkilän ensisijainen tehtävä liikunnan valtakunnallisena koulutus- ja valmennuskeskuksena sekä Palloliiton valtakunnallisena valmennuskeskuksena on tukea jalkapallon strategisten tavoitteiden toteutumista sekä varmistaa lajin eri sidosryhmien osaamisen ja hyvinvoinnin kehittämisen palvelut.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti iloitsee osapuolien välisestä avoimesta ilmapiiristä, joka on edellytyksenä pitkäaikaiselle yhteistyölle.

”Olemme tarkentaneet Eerikkilän kanssa nyt yhteisen suunnan, roolit ja tehtävät, joiden turvin syvennämme edelleen pitkäjänteistä kehittämistyötä jalkapallon hyväksi.”

Uuden strategisen kumppanuuden kautta Eerikkilän rooli konkretisoituu erityisesti Huuhkaja- ja Helmaripolun palveluiden tuottamisessa.

”Tulemme jatkossakin investoimaan jalkapallon ja futsalin palvelujen sekä olosuhteiden ylläpitämiseen ja kehittämiseen”, Eerikkilän Palloilu Säätiön puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo.

Palloliitto kertoi aiemmin toukokuussa, että sen pelaajakehitys ja osaamisen kehittäminen yhdistyvät Huuhkaja- ja Helmaripoluksi. Myös Eerikkilän Sami Hyypiä Akatemian toiminta sulautuu Huuhkaja- ja Helmaripolun alle. Eerikkilän vastuulla on Huuhkaja- ja Helmaripolun kahden ylimmän tason, kansainvälisen ja kansallisen tason, palvelujen tuottaminen.

”Meille on itsestään selvää, että Eerikkilä pysyy jalkapallon ja futsalin maajoukkueiden kotina. Pääsemme nyt yhdessä toteuttamaan rakentamaamme polkua, joka yhdistää niin kehittymisen seurannan, osaamisen kehittämisen kuin kilpailutoiminnan”, Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande taustoittaa.

Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen muistuttaa Eerikkilän olemassaolon tarkoituksesta. Sen tavoitteena on auttaa pelaajia, valmentajia, erotuomareita sekä muita lajin sidosryhmiä voimaan hyvin, kehittymään ja menestymään.

”Ensisijainen tehtävämme liikunnan valtakunnallisena koulutus- ja valmennuskeskuksena sekä jalkapallon valtakunnallisena valmennuskeskuksena on tukea jalkapallon strategisten tavoitteiden toteutumista ja varmistaa lajin eri sidosryhmien osaamisen kehittämisen palvelut.”

 

Lisätiedot:

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti ari.lahti@palloliitto.fi p. 0400 601 579
Eerikkilän Palloilu Säätiön puheenjohtaja Raimo Sarajärvi raimo.sarajarvi@fincap.fi p. 0400 662 716
Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande marco.casagrande@palloliitto.fi p. 050 407 7109
Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen petri.jakonen@eerikkila.fi p. 050 533 3600


Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.

Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus