Huuhkaja- ja Helmaripolku uudistuu – Yhteistyöllä lisää kansainvälisen vaatimustason täyttäviä pelaajia

05.05.2021

Palloliiton pelaajakehitys ja valmentajakoulutus yhdistyy Huuhkaja- ja Helmaripoluksi. Tämä tarkoittaa, että aiemmin erilliset valmennuskeskukset, Sami Hyypiä Akatemia ja alueelliset valmennuskeskukset yhdistyvät uuden Huuhkaja- ja Helmaripolun kokonaisuuden alle.

Merkittävä muutos aikaisempaan on, että Palloliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort toimivat entistä tiiviimmässä yhteistyössä keskenään ja suhteessa seuroihin.

“Lähtökohta koko työlle on ollut se, että konsepti palvelee seuroja mahdollisimman hyvin. Rakennamme yhteisen polun, missä yhdistyvät kehittymisen seuranta, valmennuskoulutus, kilpailutoiminta ja vanhemmissa ikäluokissa alue- ja maajoukkuevalmentajien pelaajatarkkailu. Peli on kaiken tekemisen ytimessä”, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen kertoo.

Huuhkaja- ja Helmaripolkua ohjaa tiedolla johtaminen. Muutos pohjautuu analyysiin kehittymisen seurannasta.

“Tiedon parempi hyödyntäminen pelaajakehityksen seura-arjessa on keskeinen kehitystavoite Huuhkaja- ja Helmaripolulla. Haluamme myös tavoittaa nykyistä laajemman joukon seuroja”, Palloliiton tutkimus- ja kehityspäällikkö Ville-Pekka Inkilä avaa.

Erilaiset toimintatasot erilaisten seurojen tarpeisiin

 

Huuhkaja- ja Helmaripolun toiminnassa seuroille on jatkossa tarjolla viisi eri tasoa. Kahdelle ylimmälle tasolle seurat kutsutaan mukaan Palloliiton laatujärjestelmän kriteereiden mukaisesti. Eerikkilä vastaa kahden ylimmän tason toteuttamisesta yhdessä Palloliiton kanssa.

“Kaikille Palloliiton laatujärjestelmässä mukana oleville seuroille löytyy oma taso Huuhkaja- ja Helmaripolulta. Huuhkaja- ja Helmaripolun sisällöt vastaavat erilaisten seurojen erilaisiin tarpeisiin. Polulla seurataan pelaajan pelisuorituksen, harjoittelun ja elämänhallinnan kehitystä – eri tasoille soveltuvilla seurantamenetelmillä”, Inkilä kertoo.

Seurannasta saadun tiedon perusteella seurat saavat seurakohtaista valmennustoiminnan ohjausta, joka perustuu Eerikkilän kokonaisvaltaista kehittymistä tukevaan E.Way -filosofiaan.

Huuhkaja- ja Helmaripolku käynnistyy vaiheittain tämän vuoden aikana ja toimintakausi kestää kaksi vuotta.

Haluaisiko seurasi mukaan tasojen 1-3 toimintaan? Ota yhteyttä 31.8. mennessä.

Lue myös Huuhkaja- ja Helmaripolun Q&A, jossa kerrotaan toiminnasta tarkemmin.

Lisätietoja:

Huuhkaja- ja Helmaripolun palvelupäällikkö (T1-T3) Tero Koskela, tero.koskela@palloliitto.fi, 040 701 0216
Huuhkaja- ja Helmaripolun palvelupäällikkö (T4-T5)  Erkki Valla, erkki.valla@eerikkila.fi, 040 531 7812

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen