Eerikkilälle Sustainable Travel Finland -merkki ensimmäisenä urheiluopistona

17.08.2021

Vastuullinen Eerikkilä from Eerikkilä TV on Vimeo.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortille on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Kyseessä on jo toinen Eerikkilän saama kestävästä matkailusta kertova tunnustus, sillä alkukesästä Eerikkilälle myönnettiin maailman johtava matkailualan ympäristömerkki Green Key. Eerikkilä on ensimmäinen urheiluopisto, jolle on myönnetty Sustainable Travel Finland -merkki tai Green Key -sertifikaatti.

Sustainable Travel Finland -merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa. Merkin voi saada matkailualan yritys, joka osallistuu Visit Finlandin kehittämään Sustainable Travel Finland -ohjelmaan ja täyttää kaikki merkille asetetut kriteerit. Näitä ovat muun muassa sitoutuminen kestävän matkailun kehittämiseen, tietotaidon lisäämiseen, kehityssuunnitelman toteuttamiseen sekä vastuullisesta matkailusta viestimiseen.

”Eerikkilässä tehdään erinomaista työtä kestävyyden eteen käytännön tekojen kautta. Uusiutuva energia, toimiva kierrätys, ekologiset toimintatavat, lähiruoansuosiminen, ruokahävikin välttäminen, veden ja sähkön kulutuksen tehostaminen sekä yhteistyö lähituottajien kanssa ovat esimerkkejä, jotka ovat Eerikkilän kaltaiselle vastuulliselle yritykselle normaaliarkea. Ympäristötekojen lisäksi kestävä matkailu ottaa huomioon sosiokulttuurisen hyvinvoinnin, joka näkyy mm. henkilöstön hyvinvointiin panostamisena”, vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Mäkelä Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.

 

Eerikkilän vastuullisuusohjelma on ohjannut jo useamman vuoden yrityksen toimintatapoja. Viimeisimpinä toimenpiteinä Eerikkilässä on muun muassa otettu käyttöön oma aurinkopuisto, vaihdettu vedenkulutusta vähentävät suihkuhanat majoitustiloihin sekä luovuttu kertakäyttöastioista ravintolassa ja kahvilassa.

Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén iloitsee koko henkilökunnan tekemän työn kantavan nyt hedelmää.

”Olen onnellinen tunnustuksesta, jonka eteen olemme tehneet töitä jo useamman vuoden ajan. Ohjelmassa mukana olo on ollut hyvin antoisaa ja olemme saaneet sitä kautta vastuullisuustyöhömme hyviä uusia työkaluja, jotka auttavat meitä edistämään kestävää matkailua myös jatkossa.”

Eerikkilä on asettanut toimintaansa vastuullisuuteen liittyviä tavoitteita myös tulevaisuuteen. Tarkoituksena on muun muassa puolittaa hiilijalanjälki vuoteen 2030 mennessä ja olla päästövapaa vuodesta 2040 alkaen. Myös Green Key sekä Sustainable Travel Finland asettavat merkin saaneille tahoille uusia tavoitteita vuosittain.

”Kiitos molemmista tunnustuksista kuuluu henkilökunnallemme, joka on strategiamme mukaisesti sitoutunut kehittämään vastuullisia toimintatapojamme”, Eerikkilän toimitusjohtaja Petri Jakonen sanoo.

Mitä vastuullisuus tarkoittaa Eerikkilässä?

Vastuullisuusohjelmamme ohjaa tapaamme toimia ja auttaa meitä tekemään maailmasta paremman paikan, jossa ihmisillä on hyvä olla ja luonto saa kukoistaa. Teemme arjen ympäristötekoja ja huolehdimme lähiluonnosta. Puhumme paikallisyhteisön puolesta. Vaalimme henkilöstömme ja asiakkaidemme hyvinvointia.

Eerikkilän vastuullisuusteemoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Lisätietoja:
Laura Sirén, Eerikkilän markkinointipäällikkö, laura.siren@eerikkila.fi p. 0201 108 234
Liisa Mäkelä, Visit Finlandin Sustainable Development Manager, liisa.makela@businessfinland.fi p. +358 50 525 7479


Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin ohjelma, joka auttaa ja tukee matkailualueita ja -yrityksiä kehittämään omaa vastuullisuustyötään ja tekemään sen näkyväksi. Tavoitteena on myös tehdä Suomesta vastuullisen matkailun mallimaa.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.
Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.
Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: FacebookInstagram, LinkedIn ja Twitter.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia