Ekkono-koulutuspolku uudistuu – avoin ja ilmainen webinaari 31.7. ja 16.8.

27.07.2021

Ekkono-metodin koulutuspolku uudistuu nelitasoiseksi koulutuskokonaisuudeksi. Uudistuksella halutaan taata ylimmän tason opiskelijoille mahdollisimman hyvät perustiedot sekä tuoda koulutustarjonta avoimeksi kaikille halukkaille jalkapallovalmentajille. Uusi koulutuspolku käynnistyy avoimella ja ilmaisella webinaarilla 31.7. ja 16.8.

“Uudessa Ekkono-koulutuspolussa on neljä tasoa. Tasolla yksi käydään läpi yleisesti, mistä Ekkonossa on kyse, mistä se on tullut ja miten sitä hyödynnetään. Koulutus on erinomainen pohja varsinkin niille valmentajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta Ekkonosta”, sanoo Eerikkilän jalkapallovalmentaja ja -kouluttaja Antti Kekkonen.

Koulutuksessa tulee uutta asiaa Ekkonosta myös niille, jotka ovat olleet mukana aiemmin. Lisäksi siellä kerrotaan tarkemmin seuraavien tasojen sisällöistä.

Tason yksi koulutus toteutetaan webinaarikoulutuksena 31.7. sekä 16.8. (ilmoittaudu vain toiseen) ja se on kaikille avoin ja ilmainen koulutus.

> Ilmoittaudu 16.8. klo 18 koulutukseen (noin 3h)

Koulutuspolku etenee loogisesti tasolta toiselle

Tasolla kaksi on kolme eri jaksoa, joissa perehdytään jo tarkemmin Ekkono-metodiin ja siihen, miten alkaa kehittämään älykästä pelaajaa. Tason kaksi koulutukset ovat erityisesti 6-13-vuotiaiden kanssa toimiville valmentajille.

Ekkono-koulutuspolku etenee loogisesti niin, että 2. tason koulutuksista on käytävä vähintään kaksi ennen kuin voi edetä tasolle kolme.

Tasolla kolme on viisi eri jaksoa. Siinä sisällöt jaetaan alle 13-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden valmentajien erityistarpeisiin. Lisäksi uutena koulutuksena tälle tasolle tulee valmennuspäälliköiden koulutus.

Tasolla neljä ovat Youth Master Ekkono – ja Master Ekkono -koulutukset. Youth Master on tarkoitettu erityisesti alle 13-vuotiaiden valmentajille ja Master Ekkonolla perehdytään 13-18-vuotiaiden toimintaan.

Uusi Ekkono-koulutuspolku takaa valmentajille paremmat lähtökohdat Youth Master – ja Master Ekkono -koulutuksiin.

”Näin varmistamme, että pystymme tarjoamaan entistä laadukkaampia Youth Master – ja Master Ekkono -koulutuksia, kun valmentajilla on perustason koulutukset jo käytynä”, Eerikkilän jalkapallopalveluiden päällikkö Erkki Valla selventää.

Ekkono pathway

Koulutukset kaikille avoimia

Palloliiton Huuhkaja- ja Helmaripolun tasoilla neljä ja viisi olevat seurat saavat kolme valmentajaa joka vuosi mukaan Ekkono-koulutuksiin. Lisäksi kaikki muutkin seurat tasostaan riippumatta ovat tervetulleita mukaan koulutuksiin. Koulutukset järjestetään erillisinä ajankohtina Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumista.

Tason yksi tapahtuma järjestetään webinaarikoulutuksena 31.7. (ja sama koulutus toisen kerran 16.8.) Tason kaksi tapahtumat järjestetään syksyllä ja tason kolme koulutukset toteutetaan vuonna 2022. Näin ollen tason neljä Youth Master Ekkono sekä Master Ekkono alkavat seuraavan kerran vuonna 2023.

Tason 1 avoin ja ilmainen Ekkono-koulutus (webinaari) ma 16.8. klo 18 (kesto noin 3h) – Ilmoittaudu mukaan

Lue lisää Ekkono-koulutuspolusta ja Ekkono-metodista

Lisätietoja: Erkki Valla, päällikkö – jalkapallopalvelut p. 040 5317 812 tai erkki.valla@eerikkila.fi

 

Mikä on Ekkono-metodi?

Ekkono on jalkapallon pelinymmärtämisen opettamiseen erikoistunut valmennusmetodi, jonka ovat alun perin kehittäneet Carles Romagosa ja David Hernandez (Soccer Services Barcelona). Metodin lähtökohtana on kerätä kaikki pelistä saatavissa oleva tieto ja muotoilla se jäsennellyksi kokonaisuudeksi. Tämän jälkeen Ekkono-metodin tavoite on auttaa pelaajia saavuttamaan täysi potentiaalinsa kognitiivisten harjoitteiden kautta ja opettamaan heille pelin kautta pelaamisen keskeisiä yksilöllisiä perusperiaatteita. Metodin ensisijainen tehtävä on varmistaa, että pelaajat pystyvät tulkitsemaan peliä ja soveltamaan taitojaan parhaimmalla mahdollisella tavalla joukkueensa hyväksi.

Eerikkilällä järjestää Soccer Services Barcelonan Ekkono-koulutuksia Suomessa.

Ilmoittaudu Ekkono-koulutukseen - taso 2

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus