Ekkono-koulutuspolku uudistuu – avoin ja ilmainen webinaari heinäkuussa

28.06.2021

Ekkono-metodin koulutuspolku uudistuu nelitasoiseksi koulutuskokonaisuudeksi. Uudistuksella halutaan taata ylimmän tason opiskelijoille mahdollisimman hyvät perustiedot sekä tuoda koulutustarjonta avoimeksi kaikille halukkaille jalkapallovalmentajille.

Uudessa Ekkono-koulutuspolussa on neljä tasoa. Tasolla yksi käydään läpi yleisesti, mistä Ekkonossa on kyse, mistä se on tullut ja miten sitä hyöydynnetään. Koulutus on erinomainen valmentajille, joilla ei ole aiempaa kokemusta Ekkonosta. Se on myös tarkoitettu valmentajille, jotka ovat jo olleet mukana Ekkono-koulutuksissa aiemmin, sillä koulutuksen sisällöt ovat uudistettu.

Ekkono pathway

Tason yksi koulutus toteutetaan webinaarikoulutuksena 31. heinäkuuta ja se on kaikille avoin ja ilmainen koulutus. Ilmoittautuminen tapahtumaan on auki.

Tasolla kaksi on kolme eri jaksoa, joissa perehdytään jo tarkemmin Ekkono-metodiin ja siihen, miten alkaa kehittämään älykästä pelaajaa. Tason kaksi koulutukset ovat erityisesti 6-13-vuotiaiden kanssa toimiville valmentajille.

Ekkono-koulutuspolku etenee loogisesti niin, että 2. tason koulutuksista on käytävä vähintään kaksi ennen kuin voi edetä tasolle kolme.

Tasolla kolme on viisi eri jaksoa. Siinä sisällöt jaetaan alle 13-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden valmentajien erityistarpeisiin. Lisäksi uutena koulutuksena tälle tasolle tulee valmennuspäälliköiden koulutus.

Tasolla neljä ovat Youth Master Ekkono – ja Master Ekkono -koulutukset. Youth Master on tarkoitettu erityisesti alle 13-vuotiaiden valmentajille ja Master Ekkonolla perehdytään 13-18-vuotiaiden toimintaan.

Uusi Ekkono-koulutuspolku takaa valmentajille paremmat lähtökohdat Youth Master – ja Master Ekkono -koulutuksiin.

”Näin varmistamme, että pystymme tarjoamaan entistä laadukkaampia Youth Master – ja Master Ekkono -koulutuksia, kun valmentajilla on perustason koulutukset jo käytynä”, Eerikkilän jalkapallopalveluiden päällikkö Erkki Valla selventää.

Uusi Ekkono-koulutuspolku on aiempaa avoimempi. Huuhkaja- ja Helmaripolun tasoilla neljä ja viisi olevat seurat saavat kolme valmentajaa joka vuosi mukaan Ekkono-koulutuksiin. Lisäksi kaikki muutkin seurat tasostaan riippumatta ovat tervetulleita mukaan koulutuksiin. Koulutukset järjestetään erillisinä ajankohtina Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumista.

Tason yksi ilmoittautuminen on nyt avoinna ja tapahtuma järjestetään webinaarikoulutuksena 31.7. Tason kaksi tapahtumat järjestetään syksyllä ja tason kolme koulutukset toteutetaan vuonna 2022. Näin ollen tason neljä Youth Master Ekkono sekä Master Ekkono alkavat seuraavan kerran vuonna 2023.

Lisätietoja: Erkki Valla, päällikkö – jalkapallopalvelut p. 040 5317 812 tai erkki.valla@eerikkila.fi

Tason 1 avoin ja ilmainen Ekkono-koulutus (webinaari) – ilmoittaudu mukaan

Lue lisää Ekkono-koulutuspolusta ja Ekkono-metodista

Mikä on Ekkono-metodi?

Ekkono on jalkapallon pelinymmärtämisen opettamiseen erikoistunut valmennusmetodi, jonka ovat alun perin kehittäneet Carles Romagosa ja David Hernandez (Soccer Services Barcelona). Metodin lähtökohtana on kerätä kaikki pelistä saatavissa oleva tieto ja muotoilla se jäsennellyksi kokonaisuudeksi. Tämän jälkeen Ekkono-metodin tavoite on auttaa pelaajia saavuttamaan täysi potentiaalinsa kognitiivisten harjoitteiden kautta ja opettamaan heille pelin kautta pelaamisen keskeisiä yksilöllisiä perusperiaatteita. Metodin ensisijainen tehtävä on varmistaa, että pelaajat pystyvät tulkitsemaan peliä ja soveltamaan taitojaan parhaimmalla mahdollisella tavalla joukkueensa hyväksi.

Eerikkilällä on yksinoikeudet järjestää Soccer Services Barcelonan Ekkono-koulutuksia Suomessa.

Taso 1 ilmainen Ekkono-koulutus webinaarina 31.7.

The Ekkono Method – how to create intelligent players?

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus