Huuhkaja- ja Helmaripolun ylä- ja alaloppusarjat käynnistyvät syksyllä

27.05.2022

Uudistunut Huuhkaja- ja Helmaripolku on päässyt vauhtiin alkuvuoden aikana ja tasojen 4-5 seurojen antama palaute on ollut pääosin positiivista. 12-14-vuotiaiden osalta Huuhkaja-Helmariliigan ylä- ja alaloppusarjat käynnistyvät syksyllä.

Talven ja kevään aikana Eerikkilässä pidettiin yhteensä 18 Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumaa tason 4 & 5 seurojen joukkueiden 10-15-vuotiaille pelaajille.

”Isossa kuvassa talvi ja kevät sujui positiivisin askelin eteenpäin. Kaikki ikäluokat pääsivät suunnitellusti tapahtumiin ja saimme käynnistettyä ydintoimintoja,” kertoo Eerikkilän jalkapallopalveluiden päällikkö Antti Kekkonen.

Tapahtumien yhteydessä pelattava Huuhkaja-Helmariliiga on saanut mainion vastaanoton tason 4 & 5 seuroilta. 12-14-vuotiaat pelasivat kevään tapahtumissa paikoista syksyn ylä- ja alaloppusarjoihin. Lisäksi parhaiten menestyneet joukkueet lunastivat suoran paikan loppuvuodesta pelattaviin kansainvälisiin turnauksiin. Uudistunutta Huuhkaja-Helmariliigaa pelataan 12-14-vuotiassa myös alueellisesti ja jokaisella osallistuvalla joukkueella on mahdollisuus edetä kalenterivuoden lopussa Eerikkilässä pelattaviin kansainvälisiin turnauksiin asti.

”Tapahtumien aikana pelattavat merkitykselliset ottelut ovat selkeästi osoittautuneet positiiviseksi uudistukseksi. On myös hienoa saada syksyn tapahtumiin mukaan uusia joukkueita ylä- ja loppusarjoihin.”

 

Seuroilta kehuja ja kehittävää palautetta

Tiedolla johtaminen on ottanut ensiaskeleita eteenpäin. Helmikuussa pidettiin valmennuspäälliköiden ja testivastaavien perehdytyskoulutus, jonka jälkeen seurat ovat asettaneet itselleen seura- ja joukkuekohtaiset kehitystilatavoitteet. Tiedolla johtamisen moni seurantamenetelmä toteutetaan seurojen omassa arjessa. Seurat ovat esimerkiksi aloittaneet testaamisen omassa ympäristössään ja laukaisutilastoinnin pitämisen Taso-järjestelmän avulla omissa sarjaotteluissaan.

”Seurantamenetelmien käyttöönotto ei tapahdu seurojen arjessa sormia napsauttamalla, mutta priorisoimme nyt tiettyjä menetelmiä ja pikkuhiljaa lisäämme uusia seurantamenetelmiä. Lisäksi tietojärjestelmien kehitys, kuten MyE.Wayn kehitystyö on elintärkeää seurantamenetelmien jalkauttamiseen. Teemme paljon töitä, jotta päivitetty järjestelmä palvelee entistä paremmin seurojen toiveita ja odotuksia”, Kekkonen lupaa.

”Olemme vasta alussa uudistuneella Huuhkaja- ja Helmaripolulla ja saaneet paljon palautetta seuroilta, niin kehuja kuin kehitettävääkin. Palautteiden ja havaintojen perusteella olemme tunnistaneet korjattavia asioita ja kehitämme niitä yhdessä Palloliiton, seurojen ja seurakomitean kanssa, jotta toiminta jatkaa kehittymistään”, Antti Kekkonen päättää.

Eerikkilässä Huuhkaja- ja Helmaripolun tapahtumat jatkuvat 12- ja 13-vuotiaiden osalta kesäkuussa yksipäiväisinä turnauksina, kun alueellisesti pelatut kierrokset 1-3 saadaan maaliin 3. kierroksen merkeissä. Otteluissa ratkeavat syksyn ylä- ja loppusarjojen viimeiset joukkueet. Elokuun lopussa taas käynnistyy tason 4 & 5 seurojen syksyn tapahtumat sekä 12-14-vuotiassa ylä- ja alaloppusarjat.

 

Huuhkaja- ja Helmaripolku on suomalaisen jalkapallon yhteinen oppimisen ja tiedolla johtamisen alusta, joka tukee pelaajakehitystä. Suomen Palloliitto järjestää Huuhkaja- ja Helmaripolun yhteistyössä Eerikkilän kanssa.

Tasojen 4 & 5 toiminnan aikataulut

Lisätietoa seurakomiteasta

Täältä pääset seuramaan Huuhkaja-Helmariliigojen etenemistä Palloliiton tulospalvelussa:

P10 T10

P11 T11

P12 T12

P13 T13

P14 T14

P15 T15

Osana Huuhkaja- ja Helmaripolun tukiprosessia toimintaan kuuluu myös valmentajien täydennyskoulutusta. Eerikkilän jalkapallopalveluiden päällikkö Antti Kekkonen kertoo videolla täydennyskoulutuksen teemoista.

Huuhkaja- ja Helmaripolku Mikko Hyyrynen TPS

Kokemuksia Huuhkaja- ja Helmaripolulta

TPS:n valmennuspäällikkö Mikko Hyyrynen kertoo videolla.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen