JET / VEAT -koulutus – FC Hongan ja KuPSin kokemuksia

02.06.2022

 

Mitä JET / VEAT -koulutuksen opiskelijat ajattelevat opinnoista ensimmäisten lähijaksojen jälkeen? FC Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen ja KuPSin toiminnanjohtaja Jari Koistinen kertovat videolla omista kokemuksistaan.

Minkälaisilla odotuksilla ja tavoitteilla lähditte JET/VEAT -koulutukseen?

“Lähdimme mukaan tosi positiivisella mielellä. Kyseessä on ehkä jopa poikkeuksellinen koulutus Suomessa, kun tässä tulee parityöskentelyä. Se tuo tuo valtavasti  lisäarvoa seuran kehitykseen. Odotuksenamme on päästä verkostoitumaan sekä saada myös aikaa ajattelulle ja keskustelulle toiminnanjohtajamme Petri Haraisen kanssa”, Hongan urheilutoimenjohtaja Petri Vuorinen kertoo.

“Täällä tulee hyviä syötteitä seuratoiminnan kehittämiseen. Sitä kautta pääsemme syvemmälle seuratoimintaan ja itsensä kehittämiseen. Nämä syötteet avaavat myös isoja keskusteluja muiden osallistujien kanssa”, KuPSin toiminnanjohtaja Jari Koistinen jatkaa.

Osaatteko nimetä konkreettisia kehityskohteita, johon toivotte saavanne koulutuksesta työkaluja?

“KuPSin puolella selkeä kehityskohde on mennä enemmän ikäkausivalmennukseen ja sen kehittämiseen.”

“Itsensä johtamisen jaksot linkittyvät myös seurajohtamiseen. Saamme konkreettisia asioita siihen, mihin suuntaan haluaisimme viedä toimintaamme”, Vuorinen lisää.

Itsensä johtamisen kokonaisuus on teillä tosiaan nyt takana. Minkälaisia konkreettisia asioita siellä on jäänyt päällimmäisenä mieleen?

“On hyvä pysähtyä välillä asian äärelle, sitä täällä tulee paljon. Mihin omat työtuntini menevät ja pystynkö kehittämään työnkuvaani. Pysähtyminen tuo mahdollisuuksia pohtia näitä asioita niin, että työ palvelisi paremmin omaa jaksamista sekä yhteisöä”, Vuorinen tiivistää.

Mitä koulutuksesta saatavat verkostot teille merkitsevät?

“Keskustelemme täällä kymmenen eri seuran kanssa ja pyrimme ottamaan koppeja toisten hyvistä kokemuksista. Lisäksi pääsemme heidän luokseen seuravierailulle näkemään niitä kokemuksia käytännössä”, Koistinen aloittaa.

“Puhumme muiden kanssa avoimesti asioista, sitä kautta saa uusia näkökulmia ja ratkaisuja omaan toimintaan. Erilaisuus on vahvuus, joka antaa itselle uutta näkökulmaa ja jota kannattaa käyttää hyväksi omassa toiminnassa”, Vuorinen lisää.

Jalkapalloseurojen toiminnanjohtajille sekä valmennuspäälliköille ja urheilutoimenjohtajille suunnattu JET + VEAT -koulutuksessa on mukana kymmenen seuraa. Jokaisesta seurasta koulutukseen osallistuu sekä seuran toiminnanjohtaja (JET), että urheilutoimenjohtaja tai valmennuspäällikkö (VEAT), jotka työparina kehittävät seuraa ja sen urheilutoimintaa koko koulutusprosessin ajan. Eerikkilä toteuttaa johtamisen ja yritysjohtamisen (JET) sekä valmennuksen (VEAT) erikoisammattitutkinnot yhteistyössä Palloliiton ja Hämeen ammatti-instituutin kanssa.

Lue myös:

JET+VEAT lähijakso 1 2021 (5)

Kiinnostuitko JET / VEAT -koulutuksesta?

JET / VEAT = Johtamisen ja yritysjohtamisen (JET) sekä valmennuksen (VEAT) erikoisammattitutkinnot yhdistävä koulutuskokonaisuus jalkapalloseuroille

Huuhkaja- ja Helmaripolku Eerikkilässä

Leirille Eerikkilään?

Eerikkilässä järjestät erinomaisissa olosuhteissa jalkapalloleirit joukkueellesi ympäri vuoden.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus