JET+VEAT -koulutus – Tavoitteena viedä seura uudelle tasolle

17.06.2024

Jalkapalloseurojen toiminnanjohtajille ja valmennuspäälliköille suunnattu JET+VEAT -koulutus on jälleen käynnissä.

Puolen vuoden opiskelun jälkeen kokemuksistaan kertovat JyPK-JJK Junioreiden valmennuspäällikkö Mikko Manninen sekä Etelä-Espoon Pallon toiminnanjohtaja Laura Junttila.

“Meillä tuli tyttöjen ja poikien seurojen yhdistyminen ajankohtaiseksi, ja ajattelimme tämän koulutuksen tarjoavan meille lisää työkaluja sekä urheilu- että hallintopuolelle”, Manninen aloittaa.

Hän kokee, että ensimmäisillä lähijaksoilla vahvasti teemana ollut itsensä johtaminen on jo auttanut häntä ja seuran toiminnanjohtajaa tehostamaan omia työnkuviaan ja sitä kautta järkevöittämään ajankäyttöä.

Etelä-Espoon Pallon ensimmäisenä toiminnanjohtajana reilu vuosi sitten aloittanut Laura Junttila kertoo seuran tavoittelevan toiminnan tason nostamista seuraavalle tasolle. Koulutuksen toivottiin edesauttavan heitä kohti tavoitetta.

“Toiminnanjohtajan palkkaus oli jo meille iso askel ja nyt meillä oli mahdollisuus lähteä edistämään toiminnanjohtajan ja valmennuspäällikön yhteistyötä ja sitä kautta kehittää edelleen seuran toimintaa.”

Junttila kokee jo päässeensä koulutuksen myötä paremmin jyvälle seurassa tehdyistä asioista ja potentiaalista. joka on vielä käyttämättä.

“Nyt meillä on mahdollisuus selkiyttää työnkuvia ja saada resurssit kuntoon”, hän uskoo.

Sekä Manninen että Junttila sanovat odottavansa innolla koulutuksen jatkoa ja erityisesti lajin ulkopuolisten luennoitsijoiden kuulemista.

“Toimintakulttuuriin pureutuminen ja strategiaan syvemmälle sisään pääseminen on ollut tosi antoisaa ja toivon, että pääsemme sitä itsekin kehittämään. Lisäksi omalla kohdalla tärkeää on johtamistyö, miten olla parempi johtaja omassa työympäristössä”, Junttila pohtii.

 

Tavoitteena toimintakulttuurin kehittäminen

Keskeisiä JET+VEAT -koulutuksen teemoja ovat itsensä ja muiden johtaminen sekä seuran toimintakulttuurin kehittäminen. Toimintakulttuurin kehittämisen osalta jokainen seura on jo tehnyt nykytilan tilanneanalyysin, jonka kautta määritellään opintojen edetessä konkreettiset toimenpiteet.

“Koulutuksen teemojen ja koulutussisältöjen tarkoitus on auttaa seuroja kehittymään niin, että päästään lajin kannalta tärkeisiin tuloksiin eli kiinnittymiseen seuraan, joukkueiden menestymiseen ja pelaajien menestymiseen”, kiteyttää Eerikkilän rehtori Antti Jokinen.

Koulutuksen seuraava lähijakso järjestetään elokuun lopussa Tanskassa, jossa toiminnanjohtajat ja valmennuspäälliköt tutustuvat FC Nordsjaellandin toimintaan ja peilaavat oman seuran toimintatapoja kansainväliseen toimintaympäristöön.

Koulutus päättyy vuoden päästä kesäkuussa, jolloin osallistujat esittelevät lopulliset kehittämistoimenpiteet seuran toiminnan edistämiseksi. Nämä esittelyt toimivat samalla tukintojen suorittamiseen liittyvinä osaamisen osoittamisina eli näyttöinä.

Parhaillaan menossa olevassa koulutuksessa mukana olevat seurat ovat FC Kirkkonummi, HyPS, JyPK-JJK, RiPS, HPS, FC Vaajakoski, Pallo-Iirot, EsPA, VJS, KJP ja FC Kasiysi.

 

JET+VEAT -koulutus

JET+VEAT -koulutus suoritetaan työpareittain eli jokaisesta osallistuvasta seurasta on mukana sekä valmennuspäällikkö että toiminnanjohtaja. Toiminnanjohtajat suorittivat koulutuksessa johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) ja valmennuspäälliköt valmennuksen erikoisammattitutkinnon (VEAT).

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Suomen Palloliitto, Eerikkilä ja Hämeen ammatti-instituutti.

Tutustu koulutukseen.

Jet ja veat koulutus (14)

JET+VEAT -koulutus

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus