Luomua tarjolla valtakunnallisilla Luomupäivillä

16.11.2022

Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo.

 

Luomuliiton Luomupäivillä Eerikkilässä tarjoiltiin tietenkin luomuruokaa., kuten Kiven Säästöpossun luomupossua ja Koskenrannan luomulammasta.

Valtakunnalliset Luomupäivät järjestettiin tällä viikolla Eerikkilässä. Luomuliiton järjestämässä tapahtumassa etsittiin ratkaisuja ajan haasteisiin, jotka tällä kertaa liittyivät muun muassa omavaraisuuteen ja muutoskestävyyteen. Tapahtuman ohjelmaan kuului myös vierailuja lähialueen luomutiloilla.

”Luomu on ratkaisu maatalouden huoltovarmuus-, kannattavuus- ja ympäristöongelmiin. Tämä korostui tapahtuman ohjelmassa niin tutkijoiden kuin viljelijöidenkin puheenvuoroissa,”, kertoi Luomuliiton toiminnanjohtaja Susann Rännäri.

Luomuliiton tapahtumissa tarjoillaan tietenkin luomuruokaa, niin myös Eerikkilässä. Vieraat pääsivät maistelemaan muun muassa Kiven Säästöpossun luomupossua, Koskenrannan luomulammasta ja Birkkalan luomuspelttiä.

”Luomu oli huomioitu todella hyvin tapahtuman ruokailuissa. Luomutuotteita oli hyödynnetty kattavasti, ja myös lähialueen tilojen luomutuotteita oli tarjolla.”

Luomupäivien vieraat nauttivat Eerikkilässä lähes sataprosenttisesti luomuruoasta, mutta normaalisti sitä on Eerikkilässä tarjolla vaihtelevasti. Tämä johtuu muun muassa luomuruuan saatavuudesta, sillä isojen määrien tilaaminen usein pieniltä luomutiloilta saattaa olla haasteellista. Eerikkilän

vastuullisuusohjelman mukaisesti raaka-aineita tilataan ensisijaisesti lähitiloilta.

”Pyrimme hankkimaan mahdollisimman paljon raaka-aineita lähikuntien paikallisilta yrittäjiltä. Haluamme näin toimimalla tukea paikallista elinkeinoelämää ja olla mukana luomassa alueelle työpaikkoja. Tällä hetkellä meille toimitetaan raaka-aineita yli kymmeneltä lähituottajalta ja teemme 85 prosenttia kaikesta tarjonnastamme itse alusta loppuun”, kertoo Eerikkilän ravintolapäällikkö Henna Tuomola.

”Ammattikeittiöt voivat toimia luomun kasvun vetureina. Ei riitä, että tuotetaan luomuna raaka-aineita, vaan jalostava teollisuus ja enenevässä määrin ammattikeittiöt asiakkaina täytyy saada mukaan. Menestyvät luomutuotteet syntyvät koko ketjun yhteistyönä”, kommentoi Luomuliiton elintarvikeasiantuntija Jaana Elo.

Valtakunnallisista Luomupäivistä voit lukea lisää Luomuliiton sivuilta.


 

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.

Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.

Eerikkilälle myönnettiin vuonna 2021 Green Key – sekä Sustainable Travel Finland -merkit osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Eerikkilä on myös yksi Suomen innostavimmista työpaikoista.

Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: Facebook, Instagram, LinkedIn ja Twitter.

Eerikkilän vastuullisuusteemat 800x600

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Vinkkejä tiimipäivän suunnitteluun – Suosituimmat aktiviteetit tiimin yhdessäoloon

11.04.2024 | Yrityksille, Yrityksille

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen