Miten vaikuttavat tulokset syntyvät työelämässä? – Katso webinaaritallenne

27.08.2021

Miten toiminnasta saadaan vaikuttavampaa? Mitkä ovat tärkeimmät psykologiset tekijät tavoitteen saavuttamisen taustalla? Kuinka luoda itselle ja omalle organisaatiolle voittavat tavat?

Psyykkisen valmennuksen asiantuntija Aleksi Tossavainen ja vaikuttavan valmentamisen ammattilainen Mikko “OJ” Ojanen aloittivat keskustelun aiheesta webinaarissaan ”Luo itsellesi ja organisaatiollesi voittavat tavat – Miten vaikuttavat tulokset syntyvät (työ)elämässä?”

Aleksi ja Mikko konkretisoivat aihettaan useiden käytännön esimerkin avulla. Mikko aloitti webinaarin havainnollistavalla kukkaruukkuvertauksellaan.

”Kukkaa kastellaan ja ravitaan, jotta se voi hyvin. Mutta jos kastelu ei riitäkään, vaaditaan jotain lisää. On muutettava jotain, joka auttaa luomaan suotuisat olosuhteet kasvulle.”

Mikko muistuttaa käytännön toimivan hyvin samaan tapaan myös ihmisten välisessä toiminnassa ja niin henkilökohtaisella kuin organisaatiotasolla.

”On myös tärkeää ymmärtää, missä ollaan juuri tällä hetkellä. Ihmistä voi valmentaa vain sieltä, missä kohtaa hän omalla polullaan sillä hetkellä on. Siitä voidaan sitten lähteä määrittelemään, mihin halutaan pyrkiä.”

Lisäksi Mikko painotti palautteen antamisen taidon merkitystä muutoksen matkalla.

”Jos mikään ei ajattelussa tai toiminnassa muutu, hyvin harvoin muuttuu tuloksetkaan. Muuta siis ajattelua. Yksinkertainen havainnoinnin työkalu tähän ovat seuraavat viisi kysymystä:

  1. Mitä voisit tehdä vähemmän, että se auttaisi sinua kohti tavoitetta?
  2. Mitä voisit tehdä pikkuisen enemmän?
  3. Pitääkö tavoitteen saavuttamiseksi aloittaa jotain uutta?
  4. Tai pitääkö lopettaa jotain?
  5. Mitä tulee olemassa olevaa ja arvokasta tulee vaalia?

Aleksin tärkein viesti webinaarissa oli itsetuntemus ja sen nostaminen keskiöön. Hän kiteyttää näkemyksensä kolmeen pointtiin.

”Porukkaan kuulumisen tunne on tosi tärkeää. On erityisen tärkeää pohtia, miten saadaan luotua ilmapiiri, jossa jokaisella on turvallista olla. vain siten ihmiset saadaan osallistumaan. Lisäksi on tärkeää muistaa kiittää osallistumisesta.”

Aleksi nostaa esiin myös tutkimuksen (Wood et al., 2002), jonka mukaan toimimme jopa 45 prosenttia päivästä omien opittujen tapojemme mukaan. Jos vanhasta tavastaan haluaa eroon, voi tilalle luoda uuden tavan, joka auttaa kohti tavoitteita.

”Itselläni yksi opittu tapa on napostelu iltaisin televisiota katsellessa. Television päälle laittaminen toimii triggerinä sille, että alkaakin tehdä mieli jotain syötävää, vaikka ei olisi nälkä. Pieni napsiminen toimii ikään kuin palkintoja ja rentouttaa. Olen pohtinut, voisinko muuttaa toiminnassani jotain, jotta pääsisin eroon turhasta napostelusta. Voisinko syödä terveellisempää naposteltavaa tai vaikka venytellä television edessä syömisen sijaan.”

Voit kuunnella Aleksin ja Mikon webinaarin kokonaisuudessaan tallenteelta.

Aleksi ja Mikko järjestävät myös seminaarin maaliskuussa 2022. Siellä syvennytään lisää muutosmatkaan ja mennään kohti voittavia tapoja, niin omassa elämässä kuin organisaatiotasolla.

Voit lukea seminaarista täältä: valmennusseminaari johtajille sekä HR- ja esihenkilöille

Villa Hirsihovi Eerikkilä

Valmennusseminaari johtajille sekä HR- ja esihenkilöille

Seminaari järjestetään 17.-18.3.2022 Eerikkilässä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen