Panu Autiolle oma taulu Jari Litmanen Areenan kunniakäytävälle

16.02.2023

Futsal-legenda sai oman taulunsa muiden vähintään 100  maaottelua pelanneiden suomalaisten jalkapalloilijoiden ja futsal-pelaajien joukkoon.

Suomi-futsalin pelaajalegenda ja 149 A-maaottelua pelannut Panu Autio on saanut oman kuvataulunsa Jari Litmanen Areenan kunniakäytävälle.

Autio on Suomen ensimmäinen ammattilaispelaaja ja maajoukkueen ottelu- ja maalitilaston kärkinimi. Hän johti kapteenina futsalmaajoukkueen ensimmäisiin arvokisoihinsa, vuoden 2022 EM-kisoihin. Autio kertoo oman taulun saamisen olevan hänelle kunnia-asia.

”Ihan kylmät väreet menee ja vetää nöyräksi, kun katsoo keiden muiden kuvia kunniakäytävältä löytyy. Aika pitkän ja hienon matkan olen saanut kulkea lajin parissa. Sain myös viettää lukuisia leirejä Eerikkilässä ammattiurheilijan laadukasta arkea viettäen. Senkin takia tänne on aina niin tunteikasta ja mukavaa palata.”

Jari Litmanen Areenan kunniakäytävä on kunnianosoitus koko suomalaiselle jalkapallokulttuurille. Kunniakäytävällä esitellään suomalaisen jalkapallohistorian merkittäviä pelaajia, valmentajia ja taustavaikuttajia huoltajista johtajiin. Lisäksi käytävältä löytyvät kuvat kaikista vähintään sata maaottelua Suomen paidassa pelanneista ja uransa jo lopettaneista jalkapalloilijoista sekä futsalpelaajista. Kunniakäytävällä on myös luettelo kaikista maajoukkuepaidassa esiintyneistä pelaajista. Kuvagalleriaa täydennetään myös tulevaisuudessa.

Kunniakäytävä sijaitsee Jari Litmanen Areenan käytävällä ja siihen voi käydä tutustumassa omatoimisesti. Lue lisää Jari Litmanen Areenan kunniakäytävästä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Eerikkilälle sekä Green Key että Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

04.07.2024 | Uutinen, Vastuullisuus