VEAT+JET -koulutuksen haku avoinna 17.9. asti

18.08.2023

Kuvituskuva.

Onko työnkuvasi selkeä? Kaipaatko tukea seura-arjessa jaksamiseen? Tarvitsetteko konkreettisia ja toimivia työkaluja seuratyönne vaikuttavuuden kasvattamiseen samalla kun omaa jaksamistasi tuetaan? Haluatteko kehittää yhteistoimintaa työparinne kesken seuran urheilutoiminnan vaikuttavuuden lisäämiseksi? Kaipaatteko tukea seuranne tiedolla johtamisen kehittämiseen? Haluatteko vahvistaa seuran operatiivisten toimijoiden ja luottamusjohdon yhteispeliä? Tervetuloa mukaan kehittämään seuranne kokonaisvaltaista johtamisosaamista SPL JET/VEAT II -koulutuksen avulla!

Palloliiton jäsenseurojen toiminnanjohtajille ja valmennuspäälliköille suunnattu Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto (JET) ja Valmennuksen erikoisammattitutkinto (VEAT) eli SPL JET/VEAT koulutus saa jatkoa. Haku SPL JET/VEAT II -koulutukseen on avattu. Hakuaikaa on 17.9.2023 saakka.

Koulutusprosessiin valitaan hakemusten perusteella 10-12 Palloliiton laatujärjestelmän tasoilla 2-5 olevaa seuraa. Koulutukseen osallistutaan työparina, jonka muodostavat seuran tai seurayhteisön (esimerkiksi seuran ry ja oy) hallinnosta ja urheilutoiminnasta vastaavat päätoimiset työntekijät. Toiminnanjohtajat suorittavat johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon (SPL JET) ja valmennuspäälliköt/urheilutoimenjohtajat valmennuksen erikoisammattitutkinnon (SPL VEAT). Koulutus järjestetään marraskuun 2023 ja toukokuun 2025 välisenä aikana.

Yhteiset tutkinto-osat edistävät yhteistä tavoitetta.

Yhteiset tutkinto-osat edistävät yhteistä tavoitetta.

 

Koulutus toteutetaan Eerikkilässä järjestettävin lähijaksoin ja omassa seuraympäristössä työssä oppien. Lähijaksojen väleissä koulutettavat osallistuvat etäyhteyksin toteutettaviin seurakohtaisiin sparrauksiin, joiden avulla varmistetaan opintojen etenemisen vaihe ja opintojen seurakohtaistaminen. Osa seurasparrauksista toteutetaan siten, että siihen osallistuu myös seuran puheenjohtaja ja/tai nimetty seuran luottamusjohdon edustaja. Eerikkilän lähijaksojen lisäksi osallistujille järjestetään kansainvälinen jakso, jonka aikana oman seuran toimintaan haetaan oppeja ulkomailla toimivasta akatemiasta.

Koulutukseen liittyvät oppimistehtävät suunnitellaan siten, että ne vastaavat osallistujien todellisia työtehtäviä ja niiden avulla saa toimivia ja vaikuttavia työkaluja seuran arkeen ja sen johtamiseen. Tärkeä osa koulutusprosessia on seurojen keskinäinen verkostoituminen sekä osallistujien välinen osaamisen jakaminen ja kehittäminen.

Koulutusprosessi on jaettu kolmeen osakokonaisuuteen:

  1. Itsensä ja työyhteisön johtaminen
  2. Työyhteisön ja toimintatapojen kehittäminen
  3. Seuran vaikuttavan arkitoiminnan johtamisen kehittäminen

SPL JET/VEAT pohjautuu Palloliiton laatujärjestelmään, sen vaikuttavuusmalliin sekä Huuhkaja- ja Helmaripolkuun. Koulutukseen liittyvät seurakäynnit nivelletään osaksi laatujärjestelmään ja Huuhkaja- ja Helmaripolkuun liittyviä seuravierailuja, minkä avulla tavoitteena on välttää seuraosallistujien lisäkuormittaminen.

Koulutuksen toteutuksesta vastaavat yhdessä Palloliitto, Eerikkilä (VEAT) ja Hämeen Ammatti-instituutti (JET). Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Koulutusmaksut laskutetaan kolmessa osassa, joista ensimmäinen vuoden 2023 lopussa, toinen vuoden 2024 aikana ja kolmas vuoden 2025 alkupuolella.

Lue lisää koulutuksen sisällöistä täältä.

Tutustu SPL JET/VEAT I -osallistujien kokemuksiin
Ilves – Matti Anttonen ja Janne Räsänen

FC Kasiysi – Mikko Hiltunen ja Jimi Mikkola

Tutustu hakulomakkeeseen ja jätä hakemus täältä.


Lisätietoja:

Palloliiton seurapalvelujohtaja Timo Huttunen, p. 040 823 5270
Palloliiton koulutuspäällikkö Matti Lähitie, p. 040 329 2221
Eerikkilän vararehtori Antti Jokinen, p. 040 456 0695

Jet ja veat koulutus (14)

VEAT + JET

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Rekry: Haemme tapahtumatyöntekijöitä jalkapallo-, futsal- ja salibandytapahtumiin

03.06.2024 | Työpaikat, Uutinen, Yleinen