E.Pod 3. Miten tuen vanhempana tavoitteellisesti urheilevaa lasta?

25.03.2022

Mikä on vanhemman rooli urheilevan lapsen tukemisessa, pätevätkö kolme koota (kustanna, kuljeta, kannusta) yhä? Miten vanhempi voi innostaa lastaan kilpailemaan tai auttaa kohtaamaan pettymyksiä? Minkälainen merkitys kokonaisuudessa on vanhemman omalla oppimiskäsityksellä?

Jakson isäntänä toimii Eerikkilän jalkapallopalveluiden valmennuspäällikkö Erkki “Eki” Valla. Hän on saanut vieraikseen jääkiekon U20-maajoukkueen päävalmentajan sekä Jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtajana toimivan Antti Pennasen sekä Palloliiton huippujalkapallopäällikkönä työskentelevän Juho Rantalan.

Eki, Antti ja Juho keskustelevat jaksossa muun muassa valmentajan ja vanhempien välisestä yhteistyöstä sekä lasten harrastamista tukevan keskustelukulttuurin merkityksestä. Miten myönteisen minäkuvan tukeminen tukee lapsen intoa urheilla ja mikä merkitys on vanhemman omalla oppimiskäsityksellä? Entä miten vanhempi voisi omalla sanoittamisellaan tehdä kilpailemista ja jännittämisestä siistin jutun?

Kuuntele edellinen jakso: Miten taito kehittyy?


E.Pod – Urheilijan polku on podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta.

Autamme yhdessä vieraidemme kanssa urheilevien lasten ja nuorten vanhempia ymmärtämään ja tukemaan lapsia urheilijaksi kasvamisen eri vaiheissa.
E.Pod-facebook-1200x628

Podcast urheilusta ja urheilijaksi kasvamisesta

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia