EräViikingit MAAJOUKKUETIE-toiminnan kehittämisestä: “Yhdessä saamme aikaan enemmän”

05.06.2023

Mitä ajatuksia EräViikinkien Jari Oksasella ja Pete Käenmäellä on salibandyn ja MAAJOUKKUETIE-toiminnan nykytilasta, tavoitteista ja konkreettisista toimista? Kysyimme asiaa MAAJOUKKUETIE-seurojen yhteisessä tapaamisessa, josta käynnistyneen prosessin tavoitteena on yhdessä seurojen kanssa luoda MAAJOUKKUETIE-toiminnalle visio ja arvot sekä kirkastaa yhteistä tavoitetilaa. Aikataulullisesti tavoitteena on esitellä yhdessä päivitettyä MAAJOUKKUETIE-toimintamallia loppuvuodesta 2024 ja ottaa se käyttöön vuodesta 2025 alkaen.

 

Minkälaisista lähtökohdista MAAJOUKKUETIE-työhön lähdetään?

“Meillä ja koko lajilla on useampi haasteellinen vuosi takana ja harrastajamäärät ovat laskeneet. Me teemme kuitenkin seurassa laadukasta työtä, jota haluamme edelleen jalostaa ja saada harrastajamäärät taas kasvuun niin harrastaja- kuin kilpatoiminnassa. Kun laatu paranee seuran toiminnassa, siitä hyötyvät kilpatoiminnan  lisäksi myös harrastepelaajat”, EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen aloittaa.

“Tämä on ensimmäinen kerta, kun seurat ovat tällä tavalla koossa. Eerikkilä ja Villa Erik on hyvä paikka pysähtyä hetkeksi arjen kiireistä, tavata vanhoja ja uusia ihmisiä ja vaihtaa ajatuksia sekä miettiä asioita uusista näkökulmista. Siinä mielessä tämä on tosi tärkeä tapahtuma”, seuran valmennuksen johtaja Pete Käenmäki jatkaa.

 

Minkälaisia ajatuksia teillä on MAAJOUKKUTIE-toiminnan roolista ja tavoitteista, mitä sieltä pitäisi tulevaisuudessa löytyä?

“Olemme olleet MAAJOUKKUETIE-toiminnassa mukana alusta asti ja näen toiminnalla selkeän roolin maajoukkuetoiminnan linkkinä. Tietyssä vaiheessa kun maajoukkuetoiminta starttaa niin pelaajatkin ymmärtävät, että tässä lajissa voi kehittyä lajin huipulle. Toiminta ei kuitenkaan poissulje keneltäkään mitään, on siinä mukana alusta alkaen tai ei. Yritämme yhdessä kehittää toimintaa niin, että tulevaisuudessakin se palvelee parhaalla mahdollisella tavalla kaikkia osapuolia, seuroja, pelaajia ja valmentajia”, Oksanen näkee.

“Nostan esiin vielä valmentajien koulutuksen merkityksen. Se osaaminen mitä tämä toiminta tarjoaa valmentajille, pystymme jalkauttaman saatuja oppeja koko seuran valmennustoimintaan, vaikka kaikki eivät ole itse ottaneet osaa MAAJOUKKUETIE-toimintaan”, Käenmäki lisää.

 

Minkälaisia toimenpiteitä tavoitteisiin pääseminen edellyttää?

“Yhteistyö lajiliiton, Eerikkilän ja seurojen kesken korostuu ja sen on oltava saumatonta. Kun pystymme hyödyntämään meiltä löytyvää osaamista, pystymme jalostamaan toimintaakin entistä paremmaksi”, Oksanen uskoo.

“Avoin dialogi on kaiken a ja o. Useammat aivot saavat aikaan parempia ja isompia asioita”, Käenmäki tiivistää.

maajoukkuetie_kansikuva_yhteistyoseurat

Seurat mukaan MAAJOUKKUETIE-toiminnan suunnitteluun

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Esport Oilers MAAJOUKKUETIE-toiminnan kehitystyöstä: Tarvitsemme dataa ja erilaisia pelimuotoja

13.12.2024 | MAAJOUKKUETIE, Urheilu, Uutinen