Mikko Komi ehtii nauttia polkujuoksukisassa myös maisemista

15.07.2020

 

55-vuotiaalla Mikko Komilla on tapana asettaa itselleen vuosittain joku liikunnallinen tavoite. Viime vuonna tavoitteeksi valikoitui polkujuoksukilpailuun osallistuminen. Tavoite täyttyi syksyllä, kun hän osallistui Eerikkilä Trail Run -kisaan. Tärkeintä hänelle kyseissä kisassa olivat hienot maisemat ja maaliin pääseminen.

”Asun nykyään lähistöllä, joten samoja polkuja olen juossut ilman numerolappua ennenkin. Pientä eforttia siitä toki tulee, kun saa lapun rintaan”, Komi muistelee vajaan vuoden takaista debyyttiään.

Eerikkilän paikoin louhikkoisetkin maastot tuntuivat ensikertalaisesta toisinaan raskailta.

”Vaikka keli oli vähän sateinen, pysähdyin välillä ihastelemaan maisemiakin. Sellainen kipinä kuitenkin jäi, että ajattelin osallistua kisaan tänä syksynäkin. Viimeksi juoksin keskimatkan ja tulevaisuudessa voisin harkita jopa pidempää matkaa”, hän pohtii.

 

”Lyhyin matka vaikka kävellen”

Komilla itsellään on aiempaa urheilutaustaa muun muassa triathlonin parista. Hän kannustaa kuitenkin kaikkia polkujuoksusta kiinnostuneita lähtemään mukaan kisoihin, vaikka aiempaa kisakokemusta ei löytyisikään.

”Lähtö on ainoa, mikä on aikataulutettu. Sen jälkeen kisassa voi edetä, miten parhaalta tuntuu. Jos luonnossa tykkää mennä, niin tämä on tosi kiva harrastus. Sitä paitsi lyhyin matka (11 km) menee vaikka kävellen.”

Hän suosittelee kuitenkin ensikertalaisia testaamaan juoksua entuudestaan muuallakin kuin sorateillä.

”Eerikkilässä reitillä on myös kiviä ja kalliota ja ainakin kun itse on liki kaksimetrinen, oksia osui naamalle aika paljon. Poluilla juokseminen vaatii ensikertalaiselta jonkin verran keskittymistä”, Komi uskoo ja aikoo olla lähtöviivalla jälleen lokakuun 10. päivä.

”Tässä kisassa on kaikki hyvän urheilujuhlan elementit mukana. Yläkerran voimille ei tietenkään mitään voi, mutta muut puitteet ovat varmasti kohdillaan.”

Lue myös:

“Elämyksellistä polkujuoksua ruuhkavuosien vastapainoksi” – Henry Aalto, Eerikkilä Trail Run 2019 -kisan pitkän matkan voittaja

Eerikkilä Trail Run 2020 – polkujuoksukilpailu

 

Eerikkilä Trail Run

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen