Eerikkilälle myönnettiin Green Key- ja Sustainable Travel Finland jatkosertifikaatit

21.07.2022

Eerikkilän vastuullisuustyö on tuottanut viime aikoina näkyvää tulosta. Majoitus- ja matkailutoiminalle myönnettiin viimevuotisen Green Key -sertifikaatin jatko kesäkuussa 2022. Viimevuotinen Sustainable Travel Finland -merkin myöntö Eerikkilälle on saanut myös jatkoa vuoteen 2023 saakka.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin majoitus- ja matkailutoiminnalle myönnettiin viime vuonna maailman johtava matkailualan ympäristömerkki Green Key. Eerikkilän majoitus- ja matkailutoiminnalle myönnettiin myös Green Key jatkosertifikaatti kesäkuussa 2022. Green Key on 1984 perustettu kansainvälinen sertifikaatti, joka toimii jo 65 eri maassa. Kriteerejä merkin myöntämiselle on tällä hetkellä kaikkiaan 13 ja ne käsittelevät ympäristövastuullisuutta monipuolisesti. Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo. Green Key on kansainvälisen voittoa tavoittelemattoman ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Federation of Environmental Education) hallinnoima ympäristöohjelma. Merkin saanut majoituskohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, sekä majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Lisäksi viime vuonna Eerikkilä Sport & Outdoor Resortille myönnettiin Sustainable Travel Finland (STF) -merkki osoituksena pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Nyt viimeisimpänä tunnustuksena Eerikkilälle myönnettiin STF -merkille jatkoa vuoteen 2023 saakka. Visit Finland on lanseerannut matkailuyrityksille ja -alueille tarkoitetun seitsemän askeleen Sustainable Travel Finland -ohjelman ja sillä saavutettavan Sustainable Travel Finland -merkin. Ohjelma soveltuu kaikille Suomessa sijaitseville matkailuyrityksille ja matkailualueille, jotka palvelevat kansainvälisiä matkailijoita. Sen perusperiaate on tuoda esiin kestävämpiä matkakohteita Suomessa. Ohjelma tarjoaa kestävän matkailun kehittämisen työkalupakin, jonka avulla kestävien toimenpiteiden ja valintojen omaksuminen alueen tai yrityksen arkeen helpottuu.

Kuluneen vuoden aikana Eerikkilässä on tehty näkyviä toimenpiteitä jätemäärien pienentämiseksi parantamalla lajittelumahdollisuuksia mm. lisäämällä muovinkeräyksen sekä lajittelumahdollisuuksia myös sisätiloihin. Jatkossa Eerikkilässä tullaan laskemaan Co2 päästöt vuosittain. Päästöt laskettiin käyttäen 6Aika -hankkeessa erityisesti matkailualalle suunniteltua hiilijalanjälkilaskuria käyttäen. Vielä vuonna 2018 päästö oli 841t Co2 kun nyt päästö oli 595t Co2 (Scope 1 ja 2 mitattuina). Aiemmin Eerikkilä uutisoi puolittavansa hiilijalanjälkensä vuoteen 2030 mennessä. Samalla asetimme tavoitteeksi olla päästövapaita vuodesta 2040 alkaen.

”Olemme tehneet vastuullisuuden eteen konkreettisia toimia jo useamman vuoden ajan yhdessä sitoutuneen henkilökuntamme kanssa. On paitsi hienoa saada tunnustus tehdystä työstä, mutta ennen kaikkea huomata, että työ alkaa kantamaan hedelmää”, toteaa Eerikkilän markkinointipäällikkö Laura Sirén.

Lisätietoa:

https://greenkey.fi/
https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/matkailun-edistaminen/vastuullisuus/sustainable-travel-finland
https://eerikkila.fi/eerikkilalle-matkailualan-ymparistomerkki/
https://eerikkila.fi/eerikkilalle-sustainable-travel-finland-merkki-ensimmaisena-urheiluopistona/
https://6aika.fi/visit-finland-jatkaa-6aika-hankkeessa-tuotetun-hiilijalanjalkilaskurin-kehittamista/
https://eerikkila.fi/eerikkila-sitoutunut-puolittamaan-hiilidioksidipaastonsa/

Eerikkilä Sport & Outdoor Resort on jalkapallon ja salibandyn sekä kaikkien omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneiden ihmisten kohtaamispaikka. Tarjoamme korkeatasoiset palvelut niin urheiluun, opiskeluun, yritystapahtumiin kuin luonto- ja liikuntaelämyksiin.
Eerikkilä toimii rohkeasti ja vastuullisesti hyvinvoinnin puolesta. Yleishyödyllisenä säätiönä Eerikkilän kaikki tuotot ohjataan takaisin suomalaisen urheilun hyväksi. Kehitämme vuosittain yli 25 000 lapsen ja nuoren hyvinvointia seuratoiminnan kautta sekä autamme yli 40 000 henkilöä voimaan paremmin.

Eerikkilä sijaitsee Kanta-Hämeessä Tammelassa, kahden kansallispuiston kainalossa. Lue lisää sivuiltamme ja seuraa somekanaviamme: FacebookInstagram, LinkedIn ja Twitter.

 

 

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ravintolamme palvelut uudistuvat 3.4. alkaen

28.03.2024 | Uutinen, Yleinen