WEB-Eräopas_Eerikkilä

Erä- ja luonto-opaskoulutus päiväopiskeluna

Perinteinen ”LUOPAS-kurssi”

Koulutus kestää on noin 11 kuukautta ja se koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta (koulutussopimus). Lähiopetusta on keskimäärin 4 pv / vko. Työelämälähtöistä opiskelua toteutetaan sekä opiskelijaosuuskunnassa että muissa työpaikoissa, mm. Lapin ohjelmapalveluyrityksissä. Koulutus soveltuu erinomaisesti henkilöille, joilla ei vielä ole kovin paljon aikaisemmin hankittua osaamista / kokemusta erä- ja luonto-ympäristössä toimimisesta ja opastuksesta. Samoin koulutus soveltuu hyvin esimerkiksi opintovapaalla suoritettaviksi opinnoiksi.

Koulutuksen aikana suunnitellaan ja toteutetaan useita retkiä eli erilaisia maastoharjoituksia eri puolelle Suomea. Pidemmät retket Lappiin sekä Itä-Suomen parhaisiin melontajokiin antavat opiskelijoille ainutlaatuisia oppimiskokemuksia ja elämyksiä.

Koulutuksen aikana on mahdollisuus suorittaa lisäksi seuraavat korttikoulutukset: EA I ja EA II, metsästäjätutkinto, köysitoiminnanohjaaja sekä hygieniapassi.

 

Seuraava koulutus:

3.8.2020-30.6.2021
Haku suljettu. Ryhmä täynnä.

Valinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella hakujärjestyksessä. Hakuaikaa jatketaan, kunnes opiskelijaryhmä on täysi.

 

Kustannukset:

Koulutuksen hinta on 1 320 €. Opiskelijoiden on mahdollista ruokailla Eerikkilässä opiskelijahintaan.

Päiväopiskelijoille emme valitettavasti pysty tällä hetkellä tarjoamaan majoitusta opiskelujen ajaksi, joten ko. koulutukseen valittujen tulee itse hankkia majoitus lähialueelta, mikäli päivittäinen kulkeminen kodin ja oppilaitoksen välillä ei ole mahdollista.

Tarja Jaakkola

Opettaja, luonto- ja eräopaskoulutuksen koulutusvastaava

Tutkimus, kehitys ja koulutus

Torronsuo Eeva Mäkinen Eerikkilä blogi

Luontokohteet lähellä

Sijaitsemme Hämeen järviylängöllä, kahden upean kansallispuiston kainalossa.

Eerikkila-Luontokeskus-Saapumisohje

Luontokeskus

Luontokeskuksella palvelemme retkeilijöitä ja sen tilat toimivat opiskeluympäristönämme.

Blogi-kesä-01-1-of-1-1030x687 valokuvausvinkkejä kesäyöhön Eerikkilä

Luontokeskuksen aktiviteetit

Tekemistä luontosi mukaan myös vapaa-ajalla.