WEB-Eräopas_Eerikkilä

Erä- ja luonto-opaskoulutus päiväopiskeluna

Perinteinen “LUOPAS-kurssi”

Koulutus kestää  noin 12 kuukautta ja se koostuu lähi- ja etäopetuksesta sekä työpaikalla järjestettävästä koulutuksesta. Työelämälähtöistä opiskelua toteutetaan alan työpaikoissa, mm. Lapin ohjelmapalveluyrityksissä. Koulutus soveltuu jo alan osaamista omaaville sekä myös henkilöille, joilla ei ole aikaisemmin hankittua osaamista / kokemusta erä- ja luonto-ympäristössä toimimisesta ja opastuksesta.

Koulutuksen aikana suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia maastoharjoituksia eri puolelle Suomea. Pidemmät harjoitukset kansallispuistoihin ja erämaakohteisiin  antavat opiskelijoille ainutlaatuisia oppimiskokemuksia ja elämyksiä.

Koulutuksen aikana suoritetaan EA I ja II tasoiset koulutukset ja hygieniaosaamiskoulutus.  Metsästäjätutkinnon ampumarataharjoittelusta ja metsästyskorttikokeeseen osallistuminen ovat mahdollisia lisämaksulla.

Seuraava koulutus ja hakeminen:

Koulutus käynnissä  päättyen 20.6.2024. Uutta koulutusta ei ala vuonna 2024.

Hakijat valitaan hakemusten perusteella haastatteluun. Haastattelut järjestetään mahdollisimman pian hakemuksen saapumisen jälkeen (heinäkuussa hakeneiden haastattelut elokuun alussa). Valinnat tehdään hakemusten ja haastattelujen perusteella. Tarvittaessa  hakuaikaa jatketaan, kunnes opiskelijaryhmä (max. 20 opiskelijaa) on täynnä. Opiskelupaikan peruuttaneiden tilalle valitaan uusia opiskelijoita varasijalta.

Usein kysyttyä koulutuksesta: 

Herääkö kysymyksiä koulutukseen liittyen? Olemme koonneet lisätietoa UKK-sivulle. Tutustu  UKK-sivuun.

Kustannukset:

Koulutuksen hinta on 1 430 €.

Asuminen:

Opiskelijat vastaavat itse asumisjärjestelyistään. Majoitusta tarjoaa mm. seudun majoitusliikkeet, yksityiset vuokranantajat ja Forssa Asunnot Oy sekä AirBnB.

Usein kysyttyä erä- ja luonto-opaskoulutuksesta

IG Eerikkilän eräoppaat

Seuraa Instagramissa!

Eerikkilän erä- ja luonto-opasopiskelijoiden touhuja.

Yhteystiedot:

Annukka Linninen

Erä- ja luonto-opaskoulutuksen vastuuopettaja

Luonto- ja eräopaskoulutus

Antti Jokinen

Rehtori

Osaamisen kehittämisen palvelut