World Floorball Summit pureutuu tiedolla johtamiseen – rekisteröityminen avoinna

07.07.2022

World Floorball Summit tarjoaa tänä vuonna osallistujilleen mahdollisuuden myös kansainvälisen tason huippusalibandyyn ja otteluiden analysointiin yhdessä ammattilaisten kanssa. Rekisteröityminen tapahtumaan on avoinna.

World Floorball Summit (WFS) kokoaa jälleen yhteen kansainvälisen salibandy-yhteisön, kun tapahtuma järjestetään syyskuussa Eerikkilässä. Viime vuonna vain verkkotapahtumana toteutettu tapahtuma sulautuu nyt osaksi Eerikkilä Super Cupin otteluita ja pureutuu muun muassa pelianalyysin osa-alueisiin ja pelin kehittämiseen tiedolla johtamisen avulla. Englanninkielisen seminaarin teemana on Knowledge-based coaching and game analysis behind the development of floorball.

Eerikkilä Sport & Outdoor Resortin tutkimus- ja kehitysjohtaja Mikko Pohjola kertoo, että seminaarissa hyödynnetään kahden tuoreen analyysin, fyysisen lajianalyysin ja pelianalyysin, tuloksia.

”Fyysistä lajianalyysia tai pelianalytiikkaa ei ole kehitetty yhtä laajasti missään muualla maailmassa. Pääsemme nyt hyödyntämään tuoreita analyyseja ihan käytännössä Super Cupin otteluiden ennakoinneissa ja analysoinneissa. Tämä antaa varmasti monelle uusia tulokulmia ja ajatuksia peliin.”

Salibandyn fyysisessä lajianalyysissä kuvataan lajin tämänhetkistä kehitystilaa, selvitetään salibandyn edellyttämien pelivaatimusten, fyysisten ominaisuuksien ja pelikauden kokonaiskuormituksen tasoa ja välisiä yhteyksiä, sekä esitellään suositukset harjoittelun käytännön toteutukseen ja seurantaan pelikauden aikaiseen harjoitteluun painottuen. Lajianalyysin toteuttamisesta vastasivat Eerikkilän fyysisen valmennuksen vastaava Elisa Hakamäki, Varalan urheiluopiston testauspäällikkö Marko Haverinen ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteen opiskelija Jiri Kirsilä yhdessä asiantuntijatyöryhmän kanssa. Salibandyn fyysinen lajianalyysi julkaistaan kokonaisuudessaan syksyllä 2022, päätuloksiin voit tutustua täällä.

F-liigasta ja kansainvälisestä salibandysta pelianalyysin toteuttanut Tampereen yliopiston tutkija-tohtori Miikka Palvalin, joka esitteli analyysin tuloksia salibandyn huippu-urheilupäivillä toukokuussa Eerikkilässä. Pelianalyysiin voi tutustua tarkemmin täällä.

”World Floorball Summit tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua tiedolla oppimiseen sekä salibandyn lajianalyysiin. Seminaari antaa tietoa, miten eri tavoin pelejä voidaan analysoida ja miten saatua tietoa voidaan siirtää harjoittelun kautta myös peleihin”, kansainvälisen salibandyliiton IFF:n pääsihteeri John Liljelund kiteyttää.

 

Osallistu livenä tai etänä

World Floorball Summit, salibandyn miesten ja naisten Super Cup sekä TUPLA+ katusählyfinaaliturnaus järjestetään lauantaina 10.9. Eerikkilässä. Tapahtuman seminaariosuus on avoin ja ilmainen ja se järjestetään kello 12.00-20.30 (sisältäen myös Eerikkilä Super Cup -ottelut). Halutessasi voit osallistua tapahtumaan myös etänä.

Seminaarissa puhuvat mm. Suomen salibandyliiton puheenjohtaja Kaarina Vuori, Kansainvälisen salibandyliiton pääsihteeri John Liljelund, Tampereen yliopiston tutkijatohtori ja pelianalyysin toteuttanut Miikka Palvalin, Varalan urheiluopiston testausaseman johtaja Marko Haverinen sekä Sport Singaporen valmennuksen kehityksen vanhempi johtaja Louise Khng. Seminaariin kuuluu myös Eerikkilä Super Cupin ottelut, joita salibandyn huippuammattilaiset analysoivat ja kommentoivat.

Eerikkilä järjestää tapahtuman yhdessä kansainvälisen salibandyliiton sekä Suomen salibandyliiton kanssa.

Ilmoittaudu mukaan World Floorball Summitiin täällä. Tapahtumasivulle pääset tästä.

Katso myös vuoden 2021 World Floorball Summitin tallenteet.

 

wfs banneri low

World Floorball Summit 10.9.2022

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia